SUA şi Marea Britanie au anunţat noi sancţiuni coordonate împotriva forţelor armate din Myanmar

4
233

Statele Unite şi Marea Britanie au anunţat joi că vor impune sancţiuni coordonate împotriva a două conglomerate controlate de forţele armate din Myanmar ca urmare a reprimării violente a protestelor declanşate de lovitura de stat din 1 februarie, relatează Reuters, citat de Hotnews.

Trezoreria SUA a anunţat într-un comunicat că sancţiunile vizează Myanma Economic Holdings Public Company (MEHL) şi Myanmar Economic Corporation (MEC).

Marea Britanie a impus sancţiuni similare, citând şi încălcarea gravă a drepturilor minorităţii musulmane Rohingya.

Washingtonul va îngheţa toate activele deţinute în Statele Unite de către două cele entităţi. De asemenea cetăţenilor americani le va fi interzis să aibă relaţii comerciale sau financiare cu acestea.

Sancţiunile anunţate joi reprezintă cele mai semnificative măsuri luate până acum împotriva armatei din Myanmar care controlează porţiuni vaste ale economiei ţării, de la producţia de bere şi ţigări la telecomunicaţii, imobiliare, minerit şi producţia de cauciucuri.

Secretarul de stat american Antony Blinken a declarat într-un comunicat că forţele armate din Myanmar “au luat tot mai frecvent acţiuni tulburătoare împotriva propriilor cetăţeni din 1 februarie”.

“Aceste acţiuni îi vor viza în mod specific pe cei care au condus lovitura de stat, interesele economice ale forţelor armate şi fluxurile de finanţare care sprijină reprimarea brutală a armatei”, a afirmat Blinken cu privire la sancţiuni.

“Ele nu sunt îndreptate împotriva oamenilor din Myanmar”, a subliniat acesta.

Noile măsuri vin după ce Uniunea Europeană şi mai multe state occidentale printre care Canada şi Statele Unite au anunţat deja sancţiuni împotriva liderilor forţelor armate din Myanmar care au condus lovitura de stat şi au preluat controlul ţării.

https://www.bursa.ro/_rss

4 COMENTARII

  1. Right here is the right blog for everyone who wishes to understand this topic.
    You realize so much its almost tough to argue with you (not that I actually will need to…HaHa).
    You certainly put a new spin on a topic that’s
    been written about for a long time. Excellent stuff,
    just excellent! I saw similar here: Sklep online

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here