Sudul Spaniei a înregistrat un nou record absolut de căldură

0
198

Valul de căldură caniculară care a lovit Spania a dus la depăşirea recordului absolut de temperatură înregistrat în această ţară de la începutul măsurătorilor meteorologice cu o valoare a temperaturii de 47,4 grade Celsius înregistrată la Montoro, în provincia Cordoba (sud), conform agenţiei meteorologice de stat (AEMET), transmite astăzi AFP, citată de Agerpres.

“Este vorba de cea mai ridicată temperatură înregistrată în Spania”, a declarat duminică un purtător de cuvânt al AEMET, adăugând însă că este vorba despre date provizorii ce vor fi validate în zilele următoare.

Această temperatură de 47,4 grade Celsius a fost înregistrată sâmbătă la ora locală 17:00. Recordul precedent a fost înregistrat la 13 iulie 2017 în aceeaşi regiune a Spaniei.

La puţin timp după înregistrarea noului record de temperatură, pe aeroportul din Cordoba a fost înregistrată valoarea de 46,9 grade Celsius, mai notează AFP.

Valul de căldură continuă astăzi în Spania, în mai multe regiuni înregistrându-se temperaturi de peste 45 de grade Celsius.

Aceste temperaturi, superioare valorilor normale din această perioadă a anului, sunt provocate de o masă de aer cald ce provine din nordul Africii.

Între anii 2011 şi 2020, Spania a înregistrat de două ori mai multe valuri de căldură decât în fiecare dintre cele trei decenii precedente.

https://www.bursa.ro/_rss

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here