SUMMIT EUROPEAN/ANGELA MERKEL: ‘Toată lumea a fost de acord că avem nevoie de un certificat digital de vaccinare’

0
214

Liderii UE au discutat astăzi în cadrul unu summit despre realizarea unor paşapoarte de vaccinare pentru cetăţenii statelor membre care s-au imunizat împotriva Covid-19.

După summitul virtual al liderilor din UE, Angela Merkel a spus că paşapoartele digitale de vaccinare care permit oamenilor să călătorească în Europa vor fi disponibile înaintea verii.

Angela Merkel a declarat: “Toată lumea a fost de acord că avem nevoie de un certificat digital de vaccinare. Executivul european va avea nevoie de aproape trei luni să creeze baza tehnică pentru astfel de documente.”

Pandemia a schimbat cererea călătorilor spre turism “sigur şi curat” şi mai sustenabil. Solicită statelor membre să implementeze pe deplin şi fără întârziere criterii comune pentru călătorii sigure, cu un protocol de Siguranţă a Sănătăţii în UE în care să se regăsească testarea făcută înainte de plecare, şi, în ultimă instanţă, aplicarea cerinţei de carantinare, conform unui comunicat al Parlamentului European

Eurodeputaţii vor un certificat comun de vaccinare, care ar putea deveni o alternativă la testele PCR şi la cerinţele de carantinare, odată ce sunt suficiente dovezi că persoanele vaccinate nu transmit virusul sau sunt recunoscute reciproc procedurile de vaccinare. Aceştia subliniază importanţa emiterii formularului UE pentru identificarea pasagerilor şi dezvoltarea aplicaţiilor care depistează şi avertizează anonim şi voluntar persoanele care le folosesc.

Proiectul de rezoluţie mai solicită Comisiei Europene să introducă un aviz de certificare a igienei la nivelul UE, ceea ce ar putea certifica standardele minime de prevenţie şi control al virusului care provoacă Covid-19 şi care ar putea ajuta la restabilirea încrederii consumatorului în sectoarele de turism şi călătorii.

Europarlamentarii salută folosirea portalului “Re-open EU” şi urgentează ţările UE să trimită informaţii clare Comisiei despre aplicarea sau ridicarea restricţiilor viitoare asupra liberei circulaţii.

https://www.bursa.ro/_rss

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here