#TeamRomania | Ciclismul, de la pasiune, la performanţă. Eduard Grosu: Voi concura la JO cu gândul de a face un rezultat mare pentru toți românii

0
195

Primul şi cel mai bun ciclist profesionist din România merge pentru prima dată la o ediţie a Jocurilor Olimpice. Are un singur gând: să prindă podiumul şi să scrie istorie pentru ciclismul românesc. TVR este alături de el şi de toţi cei 100 de sportivi care vor reprezenta România la Olimpiada de la Tokyo. Vom transmite în direct peste 200 de ore de competiţii de la cel mai mare eveniment sportiv mondial. În 2016, la Rio, Eduard Grosu avea punctele pentru participare, dar în final nu a mai ajuns să concureze, din motive care nu au ţinut de el. Acum e cu atât mai determinat, dar şi pregătit. În toată cariera lui a pedalat peste o jumătate de milion de kilometri.

09 Iulie 2021, 20:52 (actualizat 09 Iulie 2021, 23:06) |

Eduard Grosu, ciclism pe șosea, Team România: Se poate spune că m-am născut pe bicicletă. Am început să practic ciclismul la vârsta de trei ani.

Eduard Grosu. 29 de ani, primul și cel mai bun ciclist profesionist din România. Pleaca la Tokyo pentru proba de ciclism pe șosea.

Eduard Grosu, ciclism pe șosea, Team România: Nu îmi este teamă de niciun adversar, în momentul în care pun numărul pe spate mă cred cel mai bun și încerc să demonstrez că sunt cel mai bun.

Eduard a preluat pasiunea pentru acest sport de la tatăl său, fost campion național la ciclism si la 21 de ani isi adjudecă titlul de primul ciclist profesionist din România.

Eduard Grosu, ciclism pe șosea, Team România: Ciclismul este un sport de anduranță și ai nevoie de mult curaj. Există momente în care coborâm și cu viteze de 100km h, avem doar cască de protecție pe cap, nu avem altceva.

Drumul spre performanță nu a fost deloc ușor, pentru că în România nu există o cultură a ciclismului.

Pentru Jocurile Olimpice și-a făcut deja strategia de atac a podiumului.

Eduard Grosu, ciclism pe șosea, Team România: Traseul de la Tokyo este destul de dificil, se va trece de două ori peste Muntele Fuji, dar este o cursă strategică.

În toți acești ani de ciclism a parcurs peste o jumătate de milion de kilometri. În medie, în fiecare an pedalează în jur de 35.000 de kilometri. Merge mai mult cu bicicleta decât merg alți oameni cu mașina.

Foarte mulți sunt curioși și vor să afle cât costă bicicleta lui.

Eduard Grosu, ciclism pe șosea, Team România: Sunt biciclete normale, doar că componentele sunt foarte ușoare, de aceea costă foarte mult. O bicicletă performantă din plutonul actual costă 10-12.000 de euro.

Pentru Eduard aceasta va fi prima participare la o ediție a Jocurilor Olimpice.

Eduard Grosu, ciclism pe șosea, Team România: Voi concura cu gândul de a face un rezultat mare pentru toți românii, nu doar pentru fiica mea, pentru prietena mea, pentru familia mea.

Source

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here