Ţiriac Tower – cea mai nouă clădire de birouri din centrul Capitalei se lansează oficial cu un grad de ocupare de 95%

0
185

Ţiriac Tower, proiectul de birouri dezvoltat de Ţiriac Imobiliare în Piaţa Victoriei din Bucureşti, a fost inaugurat astăzi, 17 mai, în prezenţa domnului Ion Ţiriac, conform unui comunicat remis redacţiei. La data lansării, clădirea de birouri a atins un grad de ocupare de 95%, locaţia devenind astfel un pol central pentru jucători importanţi ai industriilor IT, farmaceutice, asigurări, imobiliare şi servicii.

“Cred că prin calitate şi soluţii eficiente acest proiect se remarcă în peisajul imobiliar local. Este o amprentă care ţine de filozofia Grupului pe care l-am construit şi direcţia în care vom continua investiţiile viitoare. Avem alături parteneri şi colaboratori care ne fac cinste, care ne-au ales din raţiuni de eficienţă şi standarde înalte”, a declarat Ion Ţiriac în cadrul conferinţei de presă.

Potrivit sursei citate, investiţia totală în clădirea Ţiriac Tower este de 40 de milioane de euro, iar mai mult de 7% au fost alocate soluţiilor inovative şi “verzi” ale proiectului. Astfel, peste 3 milioane de euro au fost investiţi în zona verde, care reprezintă următoarele caracteristici şi rezultate înregistrate de Ţiriac Tower:

S-au asigurat locuri de parcare pentru biciclete, pentru a servi 33% dintre ocupanţii frecvent tranzitorii şi au fost prevăzute vestiare cu duşuri pentru cei care aleg să folosească bicicleta drept mijloc de deplasare.

Proiectul pune la dispoziţia ocupanţilor staţii de alimentare destinate maşinilor plug-in electrice/hybrid.

100% dintre locurile de parcare ale clădirii sunt amplasate subteran, fapt ce contribuie la diminuarea efectului de insulă de căldură urbană (Heat Island Effect).

51% din învelitoarea clădirii este acoperiş verde.

Nu există agenţi frigorifici pe bază de CFC/Freon (CFC-urile contribuind la epuizarea ozonului în atmosfera superioară).

86% din totalul deşeurilor provenite din construcţia proiectului au fost reciclate/reutilizate.

36% din conţinutul total al materialelor de construcţie, ca valoare, a fost fabricat cu materiale reciclate.

52% din valoarea totală a materialelor utilizate în construcţia imobilului au fost achiziţionate de la o distanţă de cel mult de 500 km faţă de amplasamentul proiectului, subliniază sursa citată.

” Ţiriac Tower este clădirea perfectă pentru companiile care îşi doresc o locaţie în centrul Bucureştiului, uşor accesibilă, dar mai ales optimizată din punct de vedere al eficienţei şi al consumurilor. Clădirea îndeplineşte cele mai exigente solicitări legate de siguranţa mediului de lucru al chiriaşilor, iar certificările LEED Platinum şi WELL confirmă acest fapt. Ţiriac Tower este o clădire verde, proiectată şi dezvoltată la cele mai înalte standarde, alimentându-se integral cu energie provenită din surse regenerabile”, a declarat Petru Văduva, CEO Ţiriac Group.

Amplasat în zona Piaţa Victoriei, la 200 de metri de sediul Guvernului, Ţiriac Tower acoperă o suprafaţă totală construită de 30.969 metri pătraţi, dintre care 16.364 mp de birouri moderne de clasa A închiriabile, dispuşi pe 12 etaje şi parter. Adiţional spaţiilor de lucru şi comerciale, noua clădire oferă o zonă subterană cu 5 niveluri, 259 de locuri de parcare, multiple standuri pentru biciclete, duşuri şi vestiare, staţii de alimentare pentru maşinile electrice, precum şi aproximativ 700 metri pătraţi de terase verzi, se menţionează în comunicat.

https://www.bursa.ro/_rss

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here