Traficanți de copii, reținuți după o intervenție în forță a mascaților. Bărbații au forțat o adolescentă să se prostitueze

0
204

Doi bărbați din Ilfov au fost reținuți pentru 24 de ore printr-o dispoziție a DIICOT, fiind acuzați de trafic de minori. Un al treila bărbat, cercetat în aceeași cauză, a fost plasat în control judiciar.

Potrivit unui comunicat DIICOT, la începutul anului 2021, în cursul lunii februarie, unul dintre suspecți, profitând de starea vulnerabilitate a unei adolescente, a recrutat-o, în scopul exploatării sexuale. Bărbatul i-a promis fetei o viață mai bună alături de acesta și posibilitatea de a locui la domiciliul său în cadrul unei familii. Ulterior, prin constrângere (agresiuni fizice și verbale), în baza înțelegerii cu ceilalți doi suspecți, au transportat-o la reședința acestora din urmă, unde au determinat-o să practice prostituția, arată sursa citată.

În vederea racolării de clienți, suspecții au publicat pe diferite site-uri anunțuri, sumele de bani obținute fiind însușite în totalitate de către aceștia.

La data de 19.08.2021, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul DCCO au făcut o percheziție domiciliară, pe raza județului Ilfov, în urma căreia au fost ridicate mai multe telefoane mobile, dispozitive electronice și mai multe mijloace materiale de probă.

În cursul zilei de astăzi, cei doi inculpați reținuți vor fi prezentați Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile.

În cadrul audierilor, persoanele vătămate au beneficiat consiliere psihologică.

Citeste si:

Source

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here