Ultimele pregătiri pentru Campionatul Mondial de Fotbal 2022. MAE a publicat un ghid cu recomandări pentru românii care merg in Qatar

0
74

Qatarul a intrat pe ultima sută de metri cu pregătirile pentru Campionatul Mondial de Fotbal 2022. Micul stat așteaptă peste un milion de vizitatori, iar autoritățile au luat măsuri speciale pentru a putea gestiona un asemenea flux de turiști. Ministerul român de externe a publicat un Ghid cu recomandări pentru suporterii care vor merge în Qatar.

02 Noiembrie 2022, 08:00 (actualizat 02 Noiembrie 2022, 08:26) Știrile TVR |

Campionatul Mondial de Fotbal 2022 se desfăşoară în perioada 20 noiembrie – 18 decembrie 2022. Este pentru prima dată când o țară arabă, majoritar musulmană, organizează o asemenea competiție.

Ministerul român de externe le recomandă celor care vor merge la campionat să respecte cutumele țării gazda, foarte diferite de cele cu care suntem noi obișnuiți, și să se informeze în detaliu înainte de a pleca în această călătorie.

Cetățenii români care intenționează să participe la eveniment trebuie să obțină un card Hayya (https://hayya.qatar2022.qa/). Acesta e necesar pentru a putea intra în țară în perioada turneului. De asemenea, cardul oferă acces la transportul public gratuit în zilele în care au loc meciurile la care ați achiziționat bilet.

De asemenea, românilor li se atrage atenția că există legi dure în privință achiziționării, deținerii și consumului de droguri. Iar băuturile alcoolice au un regim special și nu sunt permise în timpul meciurilor.

În Qatar sunt în toi pregătirile pentru marele eveniment FIFA. Unele artere sunt deja închise, la fel o serie de instituții publice.

Practic, timp de o lună activitatea din Qatar vă fi complet opriță și totul se va învârti în jurul fotbalului. Funcționarii publici, dar și angajații firmelor private vor lucra de acasă, iar școlile își reduc programul.

Source

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here