Un avion electric cu decolare şi aterizare verticală va fi creat pentru a fi lansat de pe mare

0
66

Scopul final al DARPA este de a construi o aeronavă care nu numai că poate fi lansată de pe punţile de zbor ale navelor, dar şi din mici locaţii terestre dificile în condiţii meteorologice nefavorabile, fără echipamente de lansare sau recuperare necesare în mod normal pentru aceste sisteme.

ANCILLARY va utiliza sisteme de propulsie de mici dimensiuni, baterii de mare capacitate şi greutate redusă, pile de combustie, materiale, electronice şi producţie aditivă cu costuri reduse, potrivit Thechblog.

„Capacitatea luptătorului de război de a desfăşura şi de a recupera astfel de sisteme în condiţii dificile, fără a se baza pe infrastructură, ar minimiza personalul, costurile şi vulnerabilitatea în timpul operaţiunilor sensibile. ANCILLARY intenţionează să utilizeze o abordare multidisciplinară care va reuni dezvoltări în teoria avansată a controlului, modelarea aerodinamică şi propulsia avansată pentru a rezolva o combinaţie de obiective de proiectare dificile”, a declarat Steve Komadina, managerul programului DARPA pentru ANCILLARY.

(sursa: Mediafax)

Source