Un exemplar rar de gibon cu obraji albi s-a născut la o grădină zoologică din Polonia

2
253

Vineri, 29 Octombrie 2021, ora 23:44

273 citiri

Un exemplar rar de gibon cu obraji albi, botezat Dao, a venit pe lume la o grădină zoologică din oraşul polonez Wroclaw, un pas înainte în lupta împotriva extincţiei acestei specii în pericol critic de dispariţie, informează Reuters.

În sălbăticie mai există doar 150-160 de giboni din această varietate, precum şi circa 200 de exemplare care trăiesc în captivitate la nivel global, a precizat grădina zoologică din Wroclaw. În sălbăticie, aceste animale sunt întâlnite în Vietnam şi Laos. Au mai fost văzute şi în China, dar nu şi în ultimii 30 de ani.

Gibonii cu obraji albi sunt o specie care se reproduce cu dificultate. Dao s-a născut la sfârşitul lunii septembrie, dar grădina zoologică a anunţat naşterea puiului abia joi.

Radoslaw Ratajszczak, directorul Wroclaw Zoo, a spus că este una dintre cele mai bune facilităţi pentru giboni din Europa întrucât aici există mulţi arbori şi funii.

“Aici se pot comporta natural şi au parte de pace şi linişte. Răsplătesc favoarea prin cântece şi aducând pe lume pui”, a mai spus el.

Citeste si:

Source

2 COMENTARII

  1. Hey there! Do you know if they make any plugins to assist with Search Engine Optimization? I’m trying to get
    my website to rank for some targeted keywords but I’m not seeing very good gains.
    If you know of any please share. Thanks! You can read
    similar blog here: Link Building

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here