Un nou vis al lui Putin, în plin război: Încă un palat la Marea Neagră, dar nu în Rusia VIDEO

0
96

Marti, 02 August 2022, ora 03:44

0 citiri

Deși războiul din Ucraina a depășit borna de 150 de zile, sfârșitul acestuia rămâne o necunoscută și numai liderul de la Kremlin ar putea dezvălui mai multe. Dar, acum în plin conflict, Putin pare să aibă și alt plan, precum acela de a ridica un alt palat, de astă-dată ”pe cea mai bună plajă de la Marea Negară” din Georgia.

Kremlinul a semnat în secret un contract de închiriere pe 49 de ani a unei zone de teren de lângă stațiunea Pitsunda din Georgia, într-o regiune separatistă, potrivit Daily Mail.

Vladimir Putin ar putea construi un alt palat pe malul Mării Negre, pe locul unde se afla o reședință de vară ridicată de Iosif Stalin și frecventată de Nikita Hrușciov, asta după ce opozanții săi au dezvăluit palatul său de 1 miliarde de dolari, situat la doar 320 de kilometri de această coastă.

Mutare neașteptată a Elveției: Afaceri masive cu Rusia, mult mai mult decât înainte de război

Palatul, aflat pe un domeniu de 7.000 de hectare, se găsește pe malul Mării Negre, în apropiere de Ghelendjik, în Rusia, potrivit datele anunțate de opozantul rus Aleksei Navalnîi.

Acum, Putin i-a ordonat lui Aslan Bzhania, liderul de facto al regiunii separatiste Abhazia, ce aparține Georgiei, să predea Rusiei o parcelă uriașă de plajă. Un contract secret pe o perioadă de 49 de ani a fost semnat de către Kremlin pentru a prelua 186 de hectare de pământ, 115 hectare de apă și o tabără militară din apropiere aflată sub controlul Serviciului Federal de Protecție, lângă stațiunea Pitsunda.

Se crede că Putin va folosi zona din Georgia pentru a-și construi un nou palat de vacanță impozant, precum cel de la Ghelendjik. Președintele rus, Vladimir Putin, în vârstă de 69 de ani, a efectuat cel puțin două vizite în regiunea separatistă Abhazia, din Georgia, una în 2013, iar alta în 2017.

Experții de la Yale anunță cataclismul produs de Putin: Economia Rusiei este paralizată catastrofal

”Vom efectua o revizuire majoră la această reședință, astfel încât această facilitate să funcționeze ca o așezare cu drepturi depline pentru președintele rus”, a spus liderul separatist Aslan Bzhania.

În schimb, președintele Georgiei, Salome Zourabiichvili a rămas uimit de această acțiune. ”Ceea ce vedem în Bichvinta este o formă de anexare a teritoriului georgian de către Rusia”.

[embedded content]

Citeste si:

Source

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here