Un șofer a ajuns la pușcărie fiindcă și-a bătut joc de condamnarea cu suspendare. A fost ajutat de liderul galeriei echipei de fotbal U Cluj

0
112

Joi, 04 August 2022, ora 04:00

504 citiri

Bazrkan Abdul Rahman, cunoscut om de afaceri din Cluj, a fost pedepsit la închisoare cu executare în regim de detenție pentru că și-a bătut joc de condamnarea cu suspendare pe care o primise într-un dosar în care a fost găsit vinovat pentru ucidere din culpă.

Afaceristul a fost implicat în anul 2017 într-un accident mortal. Șofer fiind a întors mașina brusc și a lovit un motociclist, acesta din urmă pierzându-și viața. Judecătorii din Cluj l-au condamnat pentru această faptă la închisoare cu suspendare și l-au obligat, ca pedeapsă complementară, să presteze muncă în folosul comunității.

Bazrkan Abdul Rahman a fost repartizat pentru a-și ispăși această pedeapsă la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, unde trebuia să muncească la curățenie sub supravegherea unui angajat. Coordonatorul lui a fost Attila Verdeș, liderul galeriei U Cluj, conform presei locale.

Conform fișei postului, Verdeș avea obligația să supravegheze persoanele care aveau de prestat muncă în folosul comunității, că verifice dacă aceștia respect programul și își îndeplinesc sarcinile de serviciu. În Verdeș trebuia să consemneze într-o fișă de pontaj orele la care a intrat în program fiecare dintre muncitori și la ce oră au plecat.

Bazrkan Abdul Rahman a ignorant însă obligațiile impuse de instanță așa că l-a mituit în trei rânduri cu câte 50 de lei pe Attila Verdeș, șeful său, pentru ca acesta să-l lase să plece din post, dar să-l treacă prezent pe foaia de pontaj.

Absența condamnatului din post a fost descoperită în timpul unui control al Poliției Locale. Unul dintre agenți a observat că în fișa de pontaj Bazrkan Abdul Rahman figurează prezent, dar în realitate acesta nu se afla la muncă. Pus în fața faptului împlinit, Verdeș a mărturisit că primise bani ca să-i dea drumul omului să plece să-și cumpere țigări și cafea.

Coordonatorul a explicat anchetatorilor că ”la începerea programului de muncă neremunerată în folosul comunităţii, inculpatul l-a rugat să nu îl pună la muncă fiindcă el nu a muncit niciodată”, iar el s-a conformat.

Verificând camerele de supraveghere, polițiștii au văzut că afaceristul venea la Sala Polivalentă unde trebuia să muncească în folosul comunității, dar nu rămânea decât pentru o scurtă perioadă.

Atât omul de afaceri cât și supraveghetorul său au fost trimiși în judecată pentru dare de mită și instigare la fals, respectiv luare de mită.

Pentru că Bazrkan Abdul Rahman a comis o nouă faptă penală, judecătorii din cadrul Tribunalului Cluj au contopit pedepsele din cele două dosare penale, astfel a primit în cele din urmă o condamnare de doi ani și zece luni de închisoare cu executare în regim de detenție. Instanța a reținut, printre altele, că Bazrkan a tratat cu indiferenţă, la foarte scurt timp de la condamnarea sa anterioară, avertismentele ce i-au fost date, referitor la sancţiunile ce i se pot aplica dacă nu respectă obligaţiile şi măsurile de supraveghere ce i-au fost impuse sau dacă comite o nouă infracţiune.

Și Attila Verdeș a fost condamnat la închisoare cu suspendare, fiind găsit vinovat pentru luare de mită. La rândul său va trebui să muncească în folosul comunității.

Sentința dată de Tribunalul Cluj poate fi atacată cu apel.

Citeste si:

Source

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here