USR cere eliminarea pensiilor speciale

0
48

USR a depus, miercuri, o solicitare oficială pentru convocarea Parlamentului în sesiune extraordinară, în perioada 17 august – 1 septembrie, pentru reexaminarea proiectului de lege privind pensiile speciale, informează Agerpres.

Liderul senatorilor USR, Radu Mihail a precizat: “Pe 3 august, prim-ministrul Ciolacu a anunţat convocarea unei sesiuni extraordinare pe tema pensiilor speciale, numai că au trecut două săptămâni de atunci şi nu s-a întâmplat nimic. Dacă Ciolacu aşteaptă ca experţii PSD şi PNL care au scris o lege neconstituţională să repare ce au greşit, cred că ne apucă alegerile şi tot nu o să găsim o soluţie de eliminare a pensiilor speciale. Parlamentul este singurul loc în care putem găsi o soluţie viabilă pentru rezolvarea odată pentru totdeauna pentru inechităţile din sistemul de pensii”, conform sursei citate.

Curtea Constituţională a României a decis să retrimită în Parlament Legea de modificare a pensiilor speciale, după ce unele articole au fost declarate neconstituţionale. Decizia a fost anunţată de preşedintele CCR, Marian Enache. El a afirmat că legea este constituţională în ansamblul său, dar există şi aspecte de neconstituţionalitate, afirmă sursa citată.

Source