Valoarea societăților listate la BVB a crescut de șase ori în ultimii 12 ani

0
245

Valoarea societăților listate la BVB a crescut de șase ori în ultimii 12 ani

Valoarea societăților listate la bursă a crescut de șase ori în ultimii 12 ani, după cum a precizat preşedintele Bursei de Valori Bucureşti (BVB), Radu Hanga.

“Continuăm un an aglomerat la Bursa de Valori Bucureşti. Un an frumos, până la urmă, dacă ne uităm la cum s-au derulat primele trei luni ale acestui an. Vedem că am avut deja patru listări de obligaţiuni, patru listări de acţiuni, în valoare totală dacă ne uităm la obligaţiuni de aproape 300 de milioane de euro listate anul acesta, inclusiv emisiunile de titluri de stat derulate de Ministerul de Finanţe. Dacă ne uităm la acţiunile listate pe Aero, unde cum spuneam avem deja patru companii listate în valoare de peste 500 de milioane de lei, 100 de milioane de euro. Deci, cum spuneam, începem un an în forţă. De asemenea, indicii principali ai Bursei de Valori Bucureşti evoluează foarte bine. Indicele BET a depăşit anul acesta nivelul maxim înregistrat în 2007. Ne îndreptăm spre nivelul de 11.000 de puncte. Faţă de nivelul minim pe care l-am înregistrat în 2009, valoarea companiilor listate la bursă a crescut de aproape 6 ori. Dacă ne uităm la performanţa din ultimul an şi din acest an, faţă de începutul anului, suntem cu 12 procente mai sus, iar faţă de acum 12 luni suntem cu peste 40% creştere din punct de vedere al indicelui principal al bursei”, a spus acesta.

Valoarea societăților listate la BVB a crescut de șase ori în ultimii 12 ani

Valoarea societăților listate la bursă a crescut de șase ori în ultimii 12 ani, după cum a precizat preşedintele Bursei de Valori Bucureşti (BVB), Radu Hanga. “Continuăm un an aglomerat la…

Românii au contractat împrumuturi de peste 400 milioane de euro în 2020 prin brokeri

Românii au contractat peste 13.000 de credite în 2020, prin intermediul brokerilor. Valoarea acestora se ridică la peste 400 milioane de euro, cu 30% mai mare faţă de anul anterior, se arată…

Deficit de 2 miliarde de euro în 2020 la produsele agroalimentare

Deficitul României la comerțul cu produse agroalmentare a fost de circa două miliarde de euro în 2020, deoarece importurile au crescut la 8,9 miliarde de euro, iar exporturile au scăzut până la 6,9…

Suntem pe locul doi european în topul celor mai jecmănite salarii
Galerie Foto Auzim foarte des dinspre zona guvernamentală că România are taxe și impozite prea mici pentru a-și putea permite un nivel de trai mai bun. Un sistem medical public care să răspundă nevoilor populației, pensii…

Comoara ascunsă a României-materialele strategice

Uzinele Dacia de la Mioveni au intrat în luna martie în șomaj tehnic. O situație care nu este izolată, întreaga industrie auto este perturbată de lipsa unor piese care au la bază materii prime tot mai greu de…

Avem soluții să ne reluăm viața la normal! Vrem decizii! Cele mai afectate industrii cer urgentarea implementării unui plan de redresare, bazat pe soluțiile propuse de către acestea

Cele mai afectate industrii de pandemia COVID-19, industria culturală, a ospitalității, artiștii independenți și lucrătorii din industria spectacolelor au făcut front comun pentru a cere autorităților măsuri…

Consumatorii vulnerabili de energie, lăsați în frig încă un an
Galerie Foto Guvernul a decis să amâne cu un an de zile intrarea în vigoare a legii privind stabilirea măsurilor de protecție socială pentru consumatorii vulnerabili de energie. Astfel, prevederile noii legi ar urma să se…

Clujenii au avut cele mai mari salarii, iar șomajul i-a lovit puternic pe buzoieni

Județul Cluj a avut anul trecut cel mai bine plătiți salariați, în timp ce angajații din județul Covasna au trebuit să se mulțumească cu cele mai mici lefuri. Dacă în județul Ilfov criza nu s-a simțit, în…

Asigurătorii au plătit despăgubiri de 6,9 mld. lei în 2020

Despăgubirile plătite anul trecut pentru contractele de asigurare generale și de viață  au însumat 6,93 miliarde de lei, în creștere cu 1,5% față de 2019, potrivit unui raport al Autorității de…

Meseriile viitorului pun în dificultate sistemul de educație

Concurența de pe piața de Resurse Umane, mai ales în „head-hunting”, se extinde și asupra sistemelor de educație. Universitățile ar trebui să găsească modalități de adaptare la viteza din ce în ce mai ma…

OFA UGIR: ”Peste 13.700 de IMM-uri nu au primit granturile pentru capitalul de lucru. În schimb, ANAF a început să pună poprire pe conturile firmelor!”

Organizația Femeilor Antreprenor din UGIR trage un semnal de alarmă cu privire la situația critică din punct de vedere economic pe care o traversează în continuare numeroase IMM-uri, în condițiile în care…

Munca de acasă preferată de angajați. Doar 10% vor să se întoarcă la birou

Circa 48% dintre angajați cred că piața muncii va arăta diferit de acum înainte, oamenii nu se vor ma angaja pe termen lung, aceștia vrând să lucreze periodic la companii care plătesc mai bine. Totodată, doar…

Când ar putea adopta România moneda euro

Țara noastră ar putea adopta moneda euro peste circa opt ani, arată un studiu CFA România. Totodată, 56% dintre români cred că declinul economic generat de pandemia de COVID-19 se va extinde până…

Gelu Cazacioc, băgat la beci pentru furt de curent

În scandalul oilor îngropate în localitatea Smârdan, din județul Tulcea, în loc să fie incinerate, procurorii constănțeni au decis ieri să-l rețină pentru 24 de ore pe Gelu Cazacioc, patronul firmei…

Marian Siminică, ISF: Suntem într-un proces de digitalizare a întregii societăți

Marian Siminică, directorul executiv al Institutului de Studii Financiare (ISF), a explicat în cadrul dezbaterii organizate pentru a marca debutul “Global Money Week” că pandemia demonstrează cât de importantă…

Source

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here