“VALUL IV VA FI UN VAL DE INSOLVENTE” Dezbatere pe marginea legislaţiei privind restructurarea şi pericolul la care sunt expuse companiile

0
239

“Valul IV va fi un val de insolvenţe”, afirmă avocatul Gheorghe Piperea, care organizează, la Braşov, o conferinţă hibrid sub acelaşi nume, în perioada 1-2 iulie.

Comitetul European pentru Risc Sistemic şi BCE au emis public avertizare de “tsunami” de insolvenţe, ca urmare a sistării ajutoarelor de stat din pandemie, reiterează specialistul, adăugând că valul IV epidemiologic va fi, cel mai probabil, evitat, dar nu şi valul cauzat de seismele economice în serie asociate fiecărei stări de lockdown/confinement care s-au succedat în ultimele 16 luni.

Evenimentul va reuni specialişti din domeniul dreptului comercial şi procedurilor de insolvenţă (avocaţi, jurişti de afaceri, practicieni în insolvenţă, executori judecătoreşti, notari, magistraţi), economiştilor, evaluatorilor, contabililor, instituţiilor de credit, instituţiilor bugetare, furnizorilor de utilităţi, reprezentanţilor salariaţilor, experţilor în politici publice.

Printre subiectele care vor fi urmărite în cadrul evenimentului se umără Directiva UE 2019/1023 privind restructurarea preventivă, ştergerea de datorii şi decăderile, ce urmează să fie implementată în dreptul nostru până la finalul acestui an, urmând să modifice atât infrastructura judiciară şi profesională, cât şi concepţiile creditorilor instituţionali referitoare la salvgardarea întreprinderilor.

Comitetul European pentru Risc Sistemic şi BCE au emis public avertizare de “tsunami” de insolvenţe, ca urmare a sistării ajutoarelor de stat din pandemie (care au depăşit, în UE, 1,7 trilioane de euro). Aceasta este o altă temă ce va fi abordată la evenimentul de la Braşov.

Banca Centrală a Franţei a avertizat că urmează o perioadă riscantă din punctul de vedere al supra-îndatorării şi chiar al ruinei consumatorilor, consecutive sistării ajutoarelor de stat şi facilităţilor financiar-bancare aferente pandemiei, în timp ce legislaţia insolvenţei trebuie revăzută şi împrospătată, date fiind, în special, provocările şi riscurile antrenate de pandemie. Lectorii invitaţi vor aborda şi aceste subiecte în cele două zile pe care se va întinde conferinţa.

Cei interesaţi să participe, începând cu ora 10.00, la evenimentul de la Hotelul Aro Palace din Braşov, organizată de Institutul Român de Drept Comercial în parteneriat cu Piperea & Asociaţii, RomInsolv şi Universitatea Transilvania din Braşov, pot trimite o solicitare cu numele şi prenumele la adresa de email inscriere@piperea.ro.

Speakerii vin din domeniul academic, administrativ sau de business, precum şi dintre avocaţi şi practicieni în insolvenţă.

Printre aceştia se remarcă prof.univ. Gheorghe Piperea, presedinte IRDC; prof.univ. Cristinel-Ioan Murzea, decanul Universităţii Transilvania, Braşov; Radu Catană, prof.univ. în cadrul Facultăţii de Drept a Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca; Ioan Sumandea Simionescu, doctor în drept al Facultăţii de Drept, Universitatea Babeş Bolyai, Cluj-Napoca; Radu Bufan, prof.univ. Facultatea de Drept a Universităţii de Vest Timişoara; Sergiu Golub, pro-decan al Facultăţii de Drept a Universităţii Babeş-Bolyai, Cluj-Napoca; Andreea Deli, avocat şi doctor în drept; Florin Moţiu, judecător la Curtea de Apel Timişoara, pro-rector Universitatea de Vest Timişoara; Lucian Sauleanu, prof.univ. Facultatea de Drept a universităţii din Craiova; Daniela Zăpodeanu, preşedintele filialei Bihor a UNPIR; Iulia Golgojan, avocat la Piperea & asociaţii; Dana Munteanu, director al Direcţiei de Insolvenţă a Persoanelor Fizice – ANPC; Florian Mateiţă, partener RomInsolv; Sorin Chinde, vice-preşedinte Grampet; Codruţ – Nicolae Savu, lector la Universitatea Transilvania Braşov; Raul Felix Hodoş, conf.univ., Universitatea din Alba Iulia;Ramona Ungur, economist, specialist în restructurare.

https://www.bursa.ro/_rss

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here