Viceprimarul USR al Timișoarei susține că în Primărie există „o structură de putere paralelă”

0
75
Viceprimarul USR al Timișoarei susține că în Primărie există „o structură de putere paralelă” Hepta

Viceprimarul Timișoarei Ruben Lațcău (USR) acuză existența unei structuri „de putere paralelă” în Primărie și susține că PSD și PNL se opun reformelor. El spune însă că sunt două lucruri de care e mândru – restructurarea aparatului din primărie și societăți și repornirea investițiilor.

„O ierarhie și o structură de putere paralelă cu cea oficială și legală trăiește însă în fiecare instituție publică a statului român, una care este amestecată cu politicul, justiția și abonații la afaceri cu statul, una care trăiește după propriile-i reguli, protejată și conectată la influență și resurse. În sistemul public românesc, unde singura protecție sunt relațiile, cel mai sigur lucru pe care poți să-l faci este să nu faci nimic. Iar dacă nu se poate să nu faci nimic, atunci dorința este să fie făcut același lucru care s-a făcut întotdeauna. Singurii care se desprind în peisajul ăsta sunt cei „< cu spate >, politic sau clientelar, cei care au angajat sute, dacă nu mii, de incompetenți pentru diverse favoruri. Ei sunt cei care au făcut sensuri unice, au pus calmatoare și au făcut asfaltări pentru prieteni sau șefi de structuri din justiție, poliție, servicii, agenții de control sau deconcentrate. Aceasta e realitatea sistemului construit și întreținut de partidele FSNiste ce azi sunt aliate la guvernare. Statul paralel suntem noi, cetățenii plătitori de taxe”, scrie pe Facebook Ruben Lațcău.

El afirmă că distanța dintre așteptările cetățenilor și așteptările sistemului public de la sine este colosală.

„Speranțele pe care alegerile și energia nouă le aduc, votul cu miză, dorința de reformă sau simplele exemple din alte părți că – se poate – se lovesc de implacabilul: < noi nu facem așa>, < să întrebăm>, să vedem ce zic alții care fac la fel de 20 de ani sau cel mai simplu: < nu se poate>. Nu o dată am auzit în primărie: < eh, lasă, că au mai venit pe aici unii care au vrut să facă și au plecat cum au venit. Noi tot aici suntem>. Câți miniștri nu am avut în ultimii 10 ani la Transporturi, Educație sau Sănătate? Zeci. În schimb, directorii din ministere sunt aceiași de decenii. Statul român este confiscat de această rețea de pradă și confort. Ca demnitar public o vezi la toate nivelurile. Dar să mă întorc la Primăria Timișoara. Sunt multe lucruri pe care încă nu le-am livrat la nivelul așteptărilor noastre sau care încă sunt deficitare, problemele Timișoarei fiind structurale, o metastază dezvoltată în deceniile de coabitare a politicului cu sistemul. Dar dacă sunt două lucruri de care sunt mândru și care stau la baza tuturor celorlalte, sunt următoarele: restructurarea aparatului (din primărie și societăți) și repornirea investițiilor ca principal motor de dezvoltare al orașului”, adaugă viceprimarul Timișoarei.

El afirmă că lupta pe care primarul Dominic Fritz o duce pentru „restructurare și un suflu nou în aparatul primăriei este esențială pentru reformă și stă la baza rezolvării problemelor noastre ca oraș”.

„De aceea vedem cu toții această dorință extraordinară de eșec din partea tuturor celor conectați la resursele și influență. Aceiași directori, despre care am aflat că ar fi milionari în momentul care au plecat din primărie, care își rezolvă luni de zile de concediu medical de azi pe mâine, pentru care se bat consilierii locali PNL-PSD în ședințele de plen și care au păstorit toate problemele orașului, câștigând de pe urma lor, sunt cei ce vor să rămână să conducă. Pentru ei primăria și aparatul nu este a timișorenilor, ci a lor, un drept înnăscut să dispună de bugetul și bunurile orașului ca și cum ar fi personale. Aproape 7 mii de angajați are primăria în toate societățile și structurile subordonate, din aceștia sute, dacă nu peste o mie, sunt membri cu carnet de partid ai PNL și PSD, neveste, pile, cunoștințe. Când vedeți lupta consilierilor PSD-PNL pentru a nu schimba organigrama să știți că unii își apără nevestele, amantele, pilele sau oamenii de la partid băgați de dl. Robu în primărie și al cărui singur scop este loialitatea politică. Fostul director STPT, liberal de frunte, trimis în judecată pentru angajări frauduloase, a angajat 150 de oameni în 2 ani electorali, în mare parte personal neproductiv, până a dus societatea în pragul colapsului, cu salariile la 70% din cifra de afaceri. Când va veni vremea restructurării, tot hoții vor striga cel mai tare. Ipocrizia lor nu are limite. Pentru că fac asta de 30 de ani”, susține Lațcău.

(sursa: Mediafax)

Viceprimarul USR al Timișoarei susține că în Primărie există „o structură de putere paralelă”

Viceprimarul Timișoarei Ruben Lațcău (USR) acuză existența unei structuri „de putere paralelă” în Primărie și susține că PSD și PNL se opun reformelor. El spune însă că sunt două lucruri de care e mândru – restructurarea aparatului din primărie și societăți și repornirea investițiilor.

Vicepremierul Sorin Grindeanu: orice coaliție poate fi ruptă dacă nu funcționează

Vicepremierul PSD Sorin Grindeanu a comentat declarațiile unor politicieni privind viitorul guvernului Ciucă spunând că orice coaliție poate fi ruptă dacă nu funcționează. De asemenea, Grindeanu a spus că în coaliție nu a fost luată nicio decizie în ceea ce privește certificatul verde COVID.

Tragedie în Harghita: O fetiță de 6 ani a murit în urma unui accident. Rudele au încercat să-l agreseze pe șofer

O fata de 6 ani care încerca să traverseze un drum național din județul Harghita a murit după ce a fost lovită de o mașină. Rudele copilului au încercat să-l agreseze pe șofer, iar la fața locului au fost chemați luptătorii de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale.

Cod galben de ceață în trei județe din sudul țării. Pe A1 se circulă cu greutate

Meteorologii au instituit cod galben de ceață în trei județe din sudul țării. Autoritățile atrag atenția că pe autostrada A1 se circulă cu greutate din cauza ceții.

UPDATE S-a reluat circulația trenurilor pe Valea Prahovei. 13 garnituri au întârzieri de sute de minute

UPDATE Duminică seara s-a reluat circulația trenurilor pe Valea Prahovei. 13 garnituri au întârzieri între 70 și 200 de minute, anunță CFR.

Peste 5.000 de români s-au vaccinat în ultimele 24 de ore

Peste 5.000 de persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore, conform statisticii realizate de Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19. Dintre acestea, 918 s-au vaccinat cu prima doză.

Incident la un spital din Satu Mare. Pompierii au intervenit la o alarmă de incendiu

Pompierii din Satu Mare au intervenit duminică la un spital din oraș în urma unei alarme de incendiu. Până la sosirea echipajelor, focul a fost stins de angajații unității medicale, iar pompierii s-au asigurat că nu există pericolul reaprinderii.

Alertă! O locomotiva a luat foc la Brazi. Trenul transportă îngrășăminte chimice

O locomotiva a luat foc duminică în localitatea prahoveană Brazi. Trenul transportă îngrășăminte chimice, iar pompierii intervin cu mai multe echipaje.

Accident pe centura orașului Timișoara: cinci copii și trei adulți au ajuns la spital

Un accident grav a avut loc duminică pe centura orașului Timișoara. Opt persoane au fost rănite și au fost transportate la spital, cinci dintre acestea fiind copii.

Accident grav în Bucegi. Un turist a alunecat pe o porțiune de 200 de metri

Un accident grav s-a produs duminică în Munții Bucegi. O persoană s-a dezechilibrat și a alunecat pe un versant. Salvamontiștii încearcă să recupereze persoana rănită pentru a o duce la echipajele medicale.

UPDATE Accident teribil în Suceava. O fată și un băiat au ajuns la spital în stare gravă după ce au fost loviți de o mașină scăpată de sub control. Șoferul care a lovit este minor
Galerie Foto O fată și un băiat au ajuns la spital în stare gravă, duminică după-amiază, după ce au fost loviți de o mașină scăpată de sub control pe un drum din județul Suceava.

Elevi: olimpicii României, bătaia de joc a Ministerului Educației

Mai multe asociații de elevi critică lista olimpiadelor și concursurilor școlare publicată de Ministerul Educației. Elevii spun că e strigător la cer ca, după 2 ani în care olimpiadele nu au fost organizate în mod nejustificat, acestea să fie reluate doar la anumite materii.

Opera de Stat din Viena și-a anulat spectacolele din cauza mai multor cazuri Omicron

Opera de Stat din Viena și-a anulat toate spectacolele până miercuri inclusiv, din cauza mai multor infectări cu varianta Omicron în rândul artiștilor. Să cânți, să dansezi, să faci muzică împreună înseamnă că o protecție completă este imposibilă, spune directorul.

Incident grav la Sinaia. Un copil și 4 adulți, surprinși de prelata prăbușită a unei terase

Incident grav, duminică după-amiază, la Sinaia. Un copil și 4 adulți au fost surprinși de prelata unei terase care s-a prăbușit sub greutatea zăpezii.

Aglomerație în vămi, la ieșirea din România. Se așteaptă două ore la Nădlac II

Românii veniți acasă din străinătate, pentru sărbători, aglomerează vămile. Numai la Nădlac II se așteaptă două ore.

Source</a