VIRGIL POPESCU: ‘Banii pentru investiţii nu pot fi folosiţi pentru că bugetele societăţilor nu au fost promovate de către Ministerul Economiei’

0
215

Ministrul interimar al Economiei, Virgil Popescu, anunţă, vineri seară, că a avut o întâlnire cu sindicatele din Apărare, care i-au relatat “o serie de probleme deosebit de grave”. “Banii pentru investiţii nu pot fi folosiţi pentru că bugetele societăţilor nu au fost promovate de către Ministerul Economiei”, anunţă ministrul, precizând că există pericolul pierderii banilor, informează news.ro.

“Am avut astăzi, la Ministerul Economiei, o întâlnire cu reprezentanţii Alianţei Sindicatelor din Industria de Apărare, conduşi de domnul Constantin Bucuroiu, prilej cu care am discutat despre probleme urgente cu care se confruntă societăţile din industria de apărare. Liderii sindicali mi-au adus la cunoştinţă o serie de probleme deosebit de grave”, a scris, vineri seară, pe FAcebook, Virgil Popescu.

Ministrul susţine că, până în prezent, banii pentru investiţii în industria de apărare nu pot fi folosiţi, pentru că bugetele societăţilor nu au fost promovate de către Ministerul Economiei.

“Asta înseamnă că riscăm să pierdem nu doar banii necesari, ci înseamnă că am pierdut pur şi simplu un an de zile, an în care societăţile puteau să facă investiţiile de care aveau nevoie. Le-am spus liderilor de sindicat că voi face tot ce-mi stă în putinţă pentru ca banii să nu se piardă, ba chiar că încerc să aduc şi fonduri suplimentare pentru investiţii, în măsura în care acest lucru este posibil”, a mai scris ministrul.

Acesta anunţă că dialogul cu sindicatele din industria de apărare va continua şi va face publice problemele pe care sindicaliştii i le prezintă.

Source