Virgil Popescu: Bugetul inițial pentru componenta energetică din PNRR este de 1,3 mld. euro

0
192

Virgil Popescu: Bugetul inițial pentru componenta energetică din PNRR este de 1,3 mld. euro Hepta

Citește și:

Bugetul inițial de negociere pentru componenta energetică din PNRR este de 1,3 miliarde de euro, pentru anunță pe Facebook ministrul de resort Virgil Popescu.

Ministrul spune că Planul Național de Relansare și Reziliență va ajuta tranziția verde, care ar trebui să fie sprijinită prin reforme și investiții în tehnologii și capacități verzi, inclusiv în biodiversitate, eficiență energetică, renovarea clădirilor și economia circulară, contribuind în același timp la obiectivele Uniunii privind clima, promovând creșterea sustenabilă, creând locuri de muncă și menținând securitatea energetică.

„De aceea, prin PNRR ne propunem să avem o componentă de: energie regenerabilă și eficiență energetică, care prevede dezvoltarea unui program de investiții pentru operatorii economici din industrie și IMM-uri în vederea implementării măsurilor de eficiență energetică, precum și sprijinirea inovării prin finanțarea unor tehnologii noi, digitalizare capacități verzi, proiecte demonstrative cu impact în creșterea eficienței energetice și reducerea GES.

Totodată, la componenta de cercetare, dezvoltare și inovare a fost inclusă crearea unui sistem de granturi pentru cercetare și dezvoltare în domenii de nișă cum ar fi acumulatorii de litiu, hidrogen verde”, spune ministrul.

Alte proiecte privesc infrastructura de gaz natural în amestec cu hidrogen și alte gaze verzi. Este vorba de modernizarea, reabilitarea și adaptarea infrastructurii existente de transport și distribuție de gaze naturale pentru integrarea hidrogenului și a altor gaze verzi, precum și integrarea de instrumente inteligente, tehnologii IT sau care pot fi accesate de la distanță.

Investiții vor fi făcute în decarbonarea producției de energie electrică, prin restructurarea marilor producători de energie care folosesc combustibilii solizi fosili (C.E.O./C.E.H.), asigurându-se utilizarea RES și tranzitoriu a gazelor naturale împreună cu alți combustibili alternativi, e.g. hidrogen, finanțarea unor scheme pentru instalarea de E-SRE și gaze regenerabile descentralizate, inclusiv pentru îmbunătățirea accesului la energie in comunități dezavantajate, precum și implementarea unor investiții în domeniul energiei solare, în utilizarea hidrogenului și în cogenerare de înaltă eficiență și implementarea unor sisteme energetice inteligente.

Ministrul mai promite investiții pentru noua industrie energetică în Valea Jiului și Gorj

(sursa: Mediafax)

Virgil Popescu: Bugetul inițial pentru componenta energetică din PNRR este de 1,3 mld. euro

Bugetul inițial de negociere pentru componenta energetică din PNRR este de 1,3 miliarde de euro, pentru anunță pe Facebook ministrul de resort Virgil Popescu. Ministrul spune că Planul Național de Relansare și…

50 milioane euro fonduri nerambursabile, pentru spitalele publice de fază I și II și suport COVID. MFE a publicat Ghidul solicitantului

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru Infrastructură Mare 2014-2020, a publicat ghidul solicitantului care stabilește condițiile specifice de accesare a fondurilor…

APIA a plătit 2,51 miliarde de euro pentru fermieri în anul financiar 2021

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a plătit 2,51 miliarde de euro către fermieri în anul financiar 2021, respectiv în perioada 16 octombrie 2020 – 19 martie 2021. Este vorba despre…

(P) 100 ani Oskar Lapp - Pionier al viitorului. „Cablurile conectează prezentul cu viitorul”

Inventator stralucit și întreprinzator apreciat, Oskar Lapp (1921 – 1987) ar fi sarbatorit 100 de ani, pe 20 martie 2021. Împreuna cu soția sa, Ursula Ida Lapp, a fondat o companie de…

Instituțiile de credit aveau active nete de peste 560 miliarde de lei în 2020

Instituţiile de credit aveau active nete de 560,2 miliarde de lei la sfârșitul anului trecut, acestea fiind cu 13,12%, respectiv 65 miliarde de lei, mai mari faţă de 2019, arată datele…

Ce este tranzacționarea extinsă și cum afectează piețele ?
Galerie Foto Tranzacționarea extinsă este tranzacționarea efectuată cu ajutorul rețelelor de comunicații electronice ( ECN ) , înainte sau după orele de tranzacționare obișnuite ale bursei. În trecut acest tip de…

CONPET S.A. achiziționează bunuri/servicii/lucrări

VIDEO. Oros: Săptămâna viitoare, vom ști mai multe despre fiecare proiect acceptat în cadrul PNRR

Săptămâna viitoare vor exista mai multe detalii despre fiecare proiect acceptat în cadrul Programului Național de Reziliență și Relansare (PNRR), din cele 10 înaintate Comisiei Europene, a declarat, joi,…

Investiții de 760 de milioane de euro în exploatații agricole

Investițiile în exploataţii agricole se ridică la 760 de milioane de euro în perioada 2021-2022 pentru corectarea deficitului balanţei comerciale, potrivit ministrului Agriculturii, Adrian…

Autostrăzile A1 și A3 vor beneficia de șase noduri rutiere

Contractul pentru elaborarea studiului de fezabilitate şi a proiectului tehnic de execuţie a şase noduri rutiere pe autostrăzile A1 şi A3 a fost semnat între ofertantul câştigător, Search Corporation…

Fermierii îi cer lui Cîțu să revină asupra cuantumurilor ajutoarelor naționale tranzitorii

Fermierii îi cer premierului Florin Cîțu să revină asupra cuantumurilor ajutoarelor naționale tranzitorii, spunând că plățile sunt aduse în derizoriu și producătorii agroalimentari primesc o nouă…

(P) Intră în lumea afacerilor cu dreptul deschizându-ți o franciză TechStore.Ro!
Galerie Foto TechStore.Ro este un celebru lanț de magazine cu o experiență de peste 10 ani pe piața electrocasnicelor de lux. TechStore.Ro comercializează în România electrocasnice fabricate de branduri cu renume…

4 avantaje clare pentru a-ți crea propriul site web, dacă nu deții încă unul

Foarte multe companii încă nu sunt reprezentate cu propriul site de prezentare a companiei pe Internet.  Uimitor este însă faptul că mai mult de jumătate dintre antreprenorii fără un site web sunt de…

Curs valutar. Euro atinge un nou maxim istoric. Aurul s-a scumpit

Moneda națională s-a depreciat, astăzi, cu 0,04%, respectiv cu 0,18 bani faţă de euro, potrivit datelor transmise de Banca Naţională a României (BNR). Astfel, cursul valutar a ajuns…

Piața auto în declin. Vânzările au scăzut cu circa 22% în februarie 2021

Înmatriculările de autovehicule noi au scăzut cu 21,9% în România, luna trecută, în timp ce în Europa declinul a fost de 20,3%. Motivul îl reprezintă restricțiile impuse din cauza pandemiei de coronavirus, ara…

Source

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here