Zeci de persoane arestate în Turcia pentru comiterea de jafuri și furturi. Unii dintre suspecți au fost plasați sub control judiciar

0
63

Sambata, 11 Februarie 2023, ora 21:13

154 citiri

În timp ce mulți salvatori își riscă viețile printre ruinele clădirilor prăbușite în urma cutremurelor din Turcia sperând că mai găsesc pe cineva în viață, sunt și oameni care își riscă și ei viața, dar doar pentru a fura.

Cel puţin 48 de persoane au fost arestate pentru comiterea de jafuri şi furturi în opt provincii sinistrate ale Turciei, după cutremurele de la începutul săptămânii, care au devastat Turcia şi Siria.

În cazul a şapte suspecţi, s-a luat decizia plasării sub control judiciar.

Preşedintele turc Tayyip Erdogan a declarat sâmbătă, 11 februarie, că guvernul va lua măsuri împotriva celor implicaţi în jafuri şi alte fapte ilegale în regiunea afectată de cutremurele devastatoare din această săptămână.

”Am declarat stare de urgenţă. Înseamnă că, de acum înainte, oamenii care sunt implicaţi în jafuri sau răpiri ar trebui să ştie că mâna fermă a statului este pe spatele lor”, a spus el în timpul unei vizite în zona dezastrului.

Vineri, el a spus că au avut loc jafuri în unele zone.

Citește și:

Source

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here