Zelenski anunță crearea Legiunii Internaționale de Apărare Teritorială a Ucrainei

0
398

Rusia a lansat o operațiune militară de amploare împotriva Ucrainei la începutul zilei de 24 februarie 2022. Casele localnicilor sunt distruse de rachete și artilerie, scrie ukrinform.net. 

“Ucrainenii au curajul să-și apere patria, să apere Europa, să apere valorile civilizației. Totuși, aceasta nu este doar invadarea Ucrainei de către Rusia. Acesta este începutul unui război împotriva Europei. Împotriva unității Europei. Împotriva de bază. drepturile omului în Europa. Împotriva tuturor regulilor de conviețuire de pe continent”, a spus Zelenski.  El a făcut un apel la statele occidentale să ajute Ucraina. 

Potrivit Regulamentului privind serviciul militar în cadrul forțelor armate de către străini și apatrizi, aprobat prin Decretul prezidențial ucrainean nr. 248 din 10 iunie 2016, străinii au dreptul dsă se alăture forțelor armate ale Ucrainei pe bază de voluntariat. De asemenea, se pot alătura forțelor teritoriale de apărare. În acest sens, autoritățile de  la Kiev cer ajutorul comunității internaționale să li se alăture Forțelor Armate ucrainene.

Se pun acum bazele unei unități alcătuite din cetățeni străini, numită Legiunea Internațională de Apărare Teritorială a Ucrainei. Acesta va fi un semn cheie de sprijin pentru Ucraina. Înscrierea în legiune se face prin contactarea atașaților militari ai ambasadelor Ucrainei din țările respective iar informații de contact sunt disponibile pe site-urile misiunilor diplomatice.

Source